Winkelwagen  

Geen producten

€ 0,00 Verzendkosten
€ 0,00 Totaal

Afrekenen

Reparatie & onderhoud

Tin is een zacht metaal. Tijdens het gebruik er van of door een val zou een deuk kunnen ontstaan in het artikel. Soms breekt er door slijtage of (verkeerd) gebruik zelfs een onderdeel af. Tingieterij Het Tinnen Soldaatje kan in de meeste gevallen uw beschadigde sier- of gebruiksvoorwerp vakkundig voor u repareren. Voor reparatie(s) van uw tinnen artikel(en) kunt u telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen. Zie hiervoor onze adresgegevens, die vermeld staan op de homepage. U kunt desgewenst vooraf een prijsopgaaf krijgen en tijdens dit gesprek wordt afgesproken òf en op welke manier u het product bij ons kunt aanleveren.

Tin trekt vet aan. Ook rook kan tinnnen voorwerpen dof maken. U kunt dof tin makkelijk schoonmaken in een sopje van warm water en soda. Daarna dient u het artikel af te drogen en in te wrijven met een zuurvrije was, zoals bijvoorbeeld een bijenwas. Na het uitpoetsen ziet uw tin er weer prachtig uit!

Pas gegoten tin heeft van nature een glans (patin) en lijkt daarmee sterk op zilver. Door het tin te polijsten neemt de glans toe. Daarbij kan het voorwerp behandeld worden met een waslaag.

Als tin niet of niet goed wordt onderhouden, krijgt het na verloop van jaren een dof, welhaast statig, patin. De meeste mensen waarderen dit patin zeer. Het is een oxydatieproces, dat kunstmatig versneld kan worden. Door het poetsen van tin met zilverpoets of tandpasta blijft de glans behouden. Meestal is een jaarlijkse poetsbeurt daartoe voldoende.

Wilt u uw tinnen vaas beschermen tegen kalkaanslag uit het water?! Smeer dan de vaas vòòr gebruik in met wat vaseline.

Graveren:
Wilt u bijvoorbeeld een jubilaris een tinnen geschenk kado doen, dan kunnen wij, op vakkundige wijze, de door u gewenste tekst in het bestelde voorwerp graveren.
Natuurlijk geldt dit tevens voor geschenken, die ter gelegenheid van een evenement, of als relatiegeschenk worden gegeven.